Τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλου
Μια μοναδική συνταγή για τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλου Πίνδος από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.
- Επίπεδο δυσκολίας:
- Εύκολο
- Προετοιμασία:
- 01:00
Υλικά
Για τη μαρινάδα
- 8 τμχ κοπανάκια κοτόπουλο
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 σκ σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
Για το πανάρισμα
- Πάνκο
- 6 φέτες ψωμί τοστ
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
Για τις τηγανητές baby πατάτες
- ½ κιλό baby πατάτες βρασμένες
- 50 γρ αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Καπνιστή πάπρικα
Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, μαζί με τα υλικά της μαρινάδας να βράσουν μαζί με τα μπουτάκια για 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το νερό αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπλέντερ βγάζουμε τα υλικά του πάνκο, και ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματιστεί το ψωμί και να ανακατευτούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Αλατοπιπερώνουμε τα κοπανάκια, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τοποθετούμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στη μέση και της βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Περισσότερες συνταγές
Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
- Επίπεδο δυσκολίας
- Εύκολο
- Προετοιμασία
- 01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Επίπεδο δυσκολίας
- Εύκολο
- Προετοιμασία
- 01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10