Τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλου
Μια μοναδική συνταγή για τηγανητά κοπανάκια κοτόπουλου Πίνδος από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:00
Materials
Για τη μαρινάδα
- 8 τμχ κοπανάκια κοτόπουλο
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 σκ σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
Για το πανάρισμα
- Πάνκο
- 6 φέτες ψωμί τοστ
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
Για τις τηγανητές baby πατάτες
- ½ κιλό baby πατάτες βρασμένες
- 50 γρ αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Καπνιστή πάπρικα
Preparation
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, μαζί με τα υλικά της μαρινάδας να βράσουν μαζί με τα μπουτάκια για 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το νερό αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπλέντερ βγάζουμε τα υλικά του πάνκο, και ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματιστεί το ψωμί και να ανακατευτούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Αλατοπιπερώνουμε τα κοπανάκια, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τοποθετούμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στη μέση και της βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
More recipes
Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10