Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
Μια καταπληκτική συνταγή με φτερούγες κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ.
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:10
Materials
- 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας ρυζόξιδο ή μηλόξιδο
- 1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας λευκό σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
Preparation
Κόψτε τις φτερούγες στις αρθρώσεις, δηλαδή σε 3 κομμάτια. Βάλτε σε βαθύ τηγάνι το σησαμέλαιο με το σκόρδο και όταν ζεσταθούν, ρίξτε τις φτερούγες και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε τα υλικά για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίξτε μετά με τη σειρά το χυμό πορτοκαλιού, το ρυζόξιδο, το μέλι και τη σόγια σος. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίστε με το μαύρο και το λευκό σουσάμι και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.
More recipes
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Φαχίτας με κοτόπουλο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 00:30