Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
Tο κοτόπουλο είναι μια ελαφριά και υγιεινή τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, Σίδηρο και Bιταμίνη B.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:10
Materials
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
- 12 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
- 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τρυφερά φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Preparation
Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος από το πλάι χωρίς να τα χωρίσετε. Ανοίξτε το καθένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και αλατοπιπερώστε τα και από τις δύο πλευρές. Βάλτε σε κάθε φιλέτο από μία κουταλιά ελιές, μοιράστε τις λιαστές ντομάτες και πασπαλίστε με λίγο βασιλικό. Κλείστε τα φιλέτα για να ενωθούν οι δύο πλευρές για να κρατήσουν τη γέμιση. Βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί και ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μία κατσαρόλα βάλτε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Περιχύστε με τη σάλτσα τα φιλέτα του κοτόπουλου, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά. Κόψτε κάθε φιλέτο σε φέτες, βάλτε το στο πιάτο, συνοδέψτε το με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας.
More recipes
Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Φαχίτας με κοτόπουλο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 00:30