Κοτόπουλο μπούτι λεμονάτο με μανιτάρια
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια υπέροχη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για κοτόπουλο Πίνδος μπούτι λεμονάτο με μανιτάρια, ρύζι και λαχανικά.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:00
Materials
- 4 μπούτια κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια
- 7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι
- 2 φλ κίτρινο ρύζι για πιλάφι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομνένο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1/2 φλ καλαμπόκι κονσέρβα η κατεψυγμένο.
- 1 φλ φασολάκια κατεψυγμένα σε κομματάκια
- 1/2 φλ αρακάς κατεψυγμένος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Preparation
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο σ ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το μείγμα των μανιταριών, λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό. Βάζουμε στο φαγητό 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τελευταία στιγμή και τον μαϊντανό και συνεχίζουνε το βράσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά.
Για το ρύζι με τα λαχανικά
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι. Αχνίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο και 4 φλυτζάνια βραστό νερό.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10