Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
H ΠINΔOΣ είναι σήμερα ο ηγέτης στην ελληνική πτηνοτροφία. Xάρη στη δική σας εμπιστοσύνη!
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:00
Materials
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. γλυκού βασιλικός
- 500 γρ. κουσκουσάκι ή άλλο ζυμαρικό μικρού σχήματος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Preparation
Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε τα και σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίξτε τα ντοματάκια κονκασέ, τις λιαστές ντομάτες, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό, το θυμάρι, το βασιλικό και τη ζάχαρη. Ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό στο φαγητό, αλατίστε και βράστε το σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Οταν βράσει, ρίξτε ακόμη 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το κουσκουσάκι. Βράστε το για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρετέ το αμέσως.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10