Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με έδρα το Pοδοτόπι Iωαννίνων, τα κοτόπουλα ΠINΔOΣ είναι εγγυημένα με τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους και τις καλύτερες μεθόδους παραγωγής!
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:10
Materials
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 500 γρ. μικρές μπάμιες καθαρισμένες
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Preparation
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και πασπαλίστε τα με το αλεύρι. Βάλτε στην κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανι τού ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ρίξτε μετά τα ντοματάκια, το πετιμέζι, το ξίδι μπαλσάμικο και τις μπάμιες. Αδειάστε το φαγητό σε ένα ταψί ή σε ένα βαθύ σκεύος και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα και 15 λεπτά. Προσέξτε να μην ανακατέψετε το φαγητό, για να μη λιώσουν οι μπάμιες. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
More recipes
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10