Κοτόπουλο ραγού με φινόκιο και ντομάτα
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:40
Materials
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Πίνδος
- 2 φινόκιο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γρ. πατάτες μικρές
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 ml ζωμό κότας
- 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Preparation
- Αλατίζουμε και βάζουμε μπόλικο πιπέρι στα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το φινόκιο, το σκόρδο, τις πατάτες και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, την ντομάτα και τις πιπεριές Φλωρίνης.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10