Κοτόπουλο ραγού με φινόκιο και ντομάτα
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
- Επίπεδο δυσκολίας:
- Εύκολο
- Προετοιμασία:
- 00:40
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Πίνδος
- 2 φινόκιο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γρ. πατάτες μικρές
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 ml ζωμό κότας
- 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
- Αλατίζουμε και βάζουμε μπόλικο πιπέρι στα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το φινόκιο, το σκόρδο, τις πατάτες και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, την ντομάτα και τις πιπεριές Φλωρίνης.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
Περισσότερες συνταγές
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Επίπεδο δυσκολίας
- Εύκολο
- Προετοιμασία
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10