Kόκορας κρασάτος
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:30
Materials
- 1 κόκορα ή κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής Πίνδος, κομμένο σε 8 μερίδες
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι & 3 κουτ. σούπας λάδι
- 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 πράσα σε μεγάλα κομμάτια
- κλωναράκια δεντρολίβανο και θυμάρι
- 2 φύλλα φασκόμηλου
- 2 δαφνόφυλλα
- 100 ml κονιάκ
- 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
- 1 βιολογικό κύβο κότας
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Preparation
- Αλευρώνουμε το πουλερικό, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα πράσα και τα μυρωδικά και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κρασί και τον κύβο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στις 3 κουτ. σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε με λίγα μανιτάρια.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10