Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Στην ΠINΔO η παράδοση έχει αξία! Kαι τη σεβόμαστε, χρησιμοποιώντας όμως και την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας.
- Επίπεδο δυσκολίας:
- Εύκολο
- Προετοιμασία:
- 01:00
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 6 κίτρινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 κουτιά ολόκληρα ντοματάκια (800 γραμμάρια)
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά(δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία
Βάλτε στην κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και ρίξτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Γυρίστε τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέστε τις πιπεριές. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και μετά ρίξτε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε και αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Μαγειρέψτε το στους 180οC για μία ώρα. Πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά που κρατήσατε και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10
Ρολό κοτόπουλου με πορτοκάλι
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10