Σαλάτα του σεφ με καπνιστό φιλέτο Πίνδος
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαλάτα του σεφ με καπνιστό φιλέτο Πίνδος από τον σεφ Βασίλη Πατσή.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:30
Materials
- Πρασινάδες της επιλογής σας
- 2 αυγά Ηπειρωτικά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo
- 80 γρ. ντοματίνια
- 1 αγγουράκι κνωσού κομμένο σε ζαράκια
- 4 φετες καπνιστό κοτόπουλο Πινδος
- 4 φέτες τυρί του τόστ
- 6 κ.σ. dressing
Για το ντρέσινκ:
- 450 γρ. μαγιονέζα
- 5 κ.σ. μηλόξιδο
- 10 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/3 κ.σ. σιράτσα
- Χυμό πορτοκάλι κατά βούληση
Preparation
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 12 -15 λεπτά τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά που θα επιλέξουμε και κόβουμε τα φύλλα τους σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια ή αγοράζουμε μια έτοιμη σαλάτα της επιλογής μας.
Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Τα τοποθετούμε στην πιατέλα με τα λαχανικά (πρασινάδες).
Κόβουμε τα αυγά που έχουμε ξεφλουδίσει στα τέσσερα και τα τοποθετούμε στην σαλάτα.
Κόβουμε το καπνιστό κοτόπουλο και το τυρί σε λεπτές λωρίδες και τα τοποθετούμε στην σαλάτα.
Ραντίζουμε με το dressing.
Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα απαλό, ομοιογενές μείγμα.
Το dressing διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές γυάλινα βαζάκια για μία έως και 2 εβδομάδες.
More recipes
Εξωτική σαλάτα κοτόπουλο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Κοτοσαλάτα με μανιτάρια
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 00:10
Σαλάτα Πανδαισία με κοτόπουλο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 00:30
Σαλάτα με κοτόπουλο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 00:30