Κεμπάπ κοτόπουλου Πίνδος
Μια μοναδική συνταγή για κεμπάπ κοτόπουλου Πίνδος με πιπεριά και κύμινο σερβιρισμένο με πλιγούρι.
Την συνταγή ετοίμασε το Etoile by Les Chefs, υπό την επίβλεψη του καθηγητή & Executive Chef, κ. Αντώνη Γαβαλά.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:30
Materials
Για 15 μερίδες:
- 600 γρ. κιμάς κοτόπουλο Πίνδος
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 πιπεριά πράσινη μέτρια τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κτ/γ κύμινο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 50 ml κρασί
- 500 γρ. πλιγούρι
- 500 γρ. νερό
Για το πλιγούρι:
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισή πράσινη πιπεριά
- μισό κρεμμύδι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Preparation
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με 2 κτσ κρύο νερό και ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τα κεμπάπ με λαδωμένα χέρια. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο στο γκριλ για περίπου 12 λεπτά. Σερβίρουμε με πλιγούρι ή πιλάφι και σάλτσα γιαούρτι με άνηθο.
Για το πλιγούρι λαχανικών:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά καβάκια. Ρίχνουμε το πλιγούρι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι όταν πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώσπου να πιει το νερό.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00