Roasted chicken with vegetables
Στην ΠINΔO, πρώτοι αποκτήσαμε την πιστοποίηση διασφάλισης ποιότητας ISO 9002, το πρότυπο λειτουργίας HACCP και την πιστοποίηση Agrocert ειδικά για τα Kοτόπουλα Eλεύθερης Bοσκής.
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:00
Materials
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 6 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 6 κόκκινες πιπεριές
- 6 καρότα
- 2 ρίζες φινόκιο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την γκρεμολάτα (αρωματικό μείγμα):
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Preparation
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγαλύτερα. Κόψτε το φινόκιο κάθετα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια. Πλύντε τις πιπεριές και κρατήστε τις ολόκληρες. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 4 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το μείγμα με τα χέρια σας στην επιφάνεια του κοτόπουλου. Βάλτε σε βαθύ ταψί το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το σκόρδο. Αλατίστε τα λαχανικά, ρίξτε το κρασί και ακόμα 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάστε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μία ώρα. Ξεσκεπάστε το και ψήστε το άλλα 10 λεπτά για να ροδίσει ελαφρά. Ετοιμάστε την γκρεμολάτα: Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Πασπαλίστε με το μείγμα το κοτόπουλο και σερβίρετέ το.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00