Κεμπάπ κοτόπουλου Πίνδος
Μια μοναδική συνταγή για κεμπάπ κοτόπουλου Πίνδος με πιπεριά και κύμινο σερβιρισμένο με πλιγούρι.
Την συνταγή ετοίμασε το Etoile by Les Chefs, υπό την επίβλεψη του καθηγητή & Executive Chef, κ. Αντώνη Γαβαλά.
- Επίπεδο δυσκολίας:
- Εύκολο
- Προετοιμασία:
- 00:30
Υλικά
Για 15 μερίδες:
- 600 γρ. κιμάς κοτόπουλο Πίνδος
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 πιπεριά πράσινη μέτρια τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κτ/γ κύμινο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 50 ml κρασί
- 500 γρ. πλιγούρι
- 500 γρ. νερό
Για το πλιγούρι:
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισή πράσινη πιπεριά
- μισό κρεμμύδι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Προετοιμασία
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με 2 κτσ κρύο νερό και ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τα κεμπάπ με λαδωμένα χέρια. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο στο γκριλ για περίπου 12 λεπτά. Σερβίρουμε με πλιγούρι ή πιλάφι και σάλτσα γιαούρτι με άνηθο.
Για το πλιγούρι λαχανικών:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά καβάκια. Ρίχνουμε το πλιγούρι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι όταν πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώσπου να πιει το νερό.
Περισσότερες συνταγές
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Επίπεδο δυσκολίας
- Εύκολο
- Προετοιμασία
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:00