Μάφινς σφολιάτας με λουκάνικα κοκτέιλ από κοτόπουλο και τυριά
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοίμασε μια εύκολη συνταγή για μάφινς σφολιάτας με λουκάνικα κοκτέιλ από κοτόπουλο Πίνδος και τυριά.
Δοκιμάστε την!
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:30
Materials
- 12 τμχ. λουκάνικα κοκτέιλ από κοτόπουλο Πίνδος
- 6 κ.γ. ντοματοπελτέ
- 6 κ.γ. νερό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κ.σ. γάλα, για επάλειψη
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, φύλλα και κλωναράκια
Preparation
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον ντοματοπελτέ με το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί τσένταρ με τη μοτσαρέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε με το πινέλο μία φόρμα 12 θέσεων για μάφινς.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε στις θήκες για μάφινς.
Μοιράζουμε μία κουταλιά από το μίγμα του ντοματοπελτέ και μία κουταλιά από το μίγμα τυριών σε κάθε σφολιάτα.
Προσθέτουμε από ένα λουκάνικο κοκτέιλ από κοτόπουλο, συμπληρώνουμε τα κενά δίπλα στο λουκάνικο με έξτρα μίγμα τυριού και κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες της σφολιάτας, που περισσεύουν.
Αλείφουμε με λίγο γάλα τις άκρες κάθε σφολιάτας.
Βάζουμε τα μάφινς στο φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
More recipes
Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10