Πεϊνιρλί με λουκάνικο κοτόπουλο
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια εύκολη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για υπέροχο πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο Πίνδος.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 02:00
Materials
- 500 γρ αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 3 τεμ χωριάτικο καπνιστό λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ
- 500 γρ κασέρι
- 2 ντομάτες σε φετάκια
Preparation
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε μακρόστενα ωοειδή χοντρά, φύλλα. Βάζουμε στο κέντρο το τυρί, το λουκάνικο και φέτες ντομάτας. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα, να σχηματιστούν τα πεινερλί και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αλείφουμε με βούτυρο ακόμα μια φορά.
Δείτε το βίντεο από την εκτέλεση της συνταγής:
More recipes
Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10