Recipes with chicken

Dozens of ideas for the daily table!

Πεϊνιρλί με λουκάνικο κοτόπουλο

Πεϊνιρλί με λουκάνικο κοτόπουλο

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια εύκολη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για υπέροχο πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο Πίνδος.

Difficulty level:
Easy
Preparation:
02:00

Materials

  • 500 γρ αλεύρι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 3 τεμ χωριάτικο καπνιστό λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ
  • 500 γρ κασέρι
  • 2 ντομάτες σε φετάκια 

Preparation

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε μακρόστενα ωοειδή χοντρά, φύλλα. Βάζουμε στο κέντρο το τυρί, το λουκάνικο και φέτες ντομάτας. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα, να σχηματιστούν τα πεινερλί και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αλείφουμε με βούτυρο ακόμα μια φορά.

Δείτε το βίντεο από την εκτέλεση της συνταγής:

More recipes

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:10
Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
   
Difficulty level
Easy
Preparation
01:10
Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό

Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό

Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μαϊντανό
   
Difficulty level
Medium
Preparation
01:10