Ρολλάκια από φιλέτο κοτόπουλο
Ο Βασίλης Καλλίδης προτείνει μια συνταγή για ρολλάκια από φιλέτο κοτόπουλο Πίνδος γεμιστά με λιαστή ντομάτα και κεφαλοτύρι.
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:00
Materials
- 4 στήθη κοτόπουλου Ελ. Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
- 4 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι
- 1/2 φλ λευκό κρασί
- 12 λιαστές ντομάτες
- 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
- 7-8 φύλλα βασιλικού
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Για το κουσκουσάκι:
- 1 πακέτο κουσκουσάκι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
- 7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι και πιπέρι
Preparation
Ανοίγουμε τα στήθη κοτόπουλου Ελεύθεσης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ στα δύο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα γεμίζουμε με τα μπαστουνάκια από το κεφαλοτύρι, τις λιαστές και τα φυλλαράκια του βασιλικού.
Ρολλάρουμε, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε, τον κύβο αραιωμένο σε λίγο νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Βράζουμε το κουσκουσακι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10