Ζυμαρικά Farfalle με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα από κοτόπουλο
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για ζυμαρικά Farfalle με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα από κοτόπουλο Πίνδος.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:30
Materials
- 500 γρ.ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 1 συσκευασία (280 γρ.) λουκάνικα από κοτόπουλο Πίνδος τ. Φρανκφούρτης, κομμένα σε φέτες
- 1 ½ φλ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ.κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- μία πρέζα ζάχαρη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
Preparation
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα από κοτόπουλο τ. Φρανκφούρτης και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να τραβήξει λίγο τα υγρά της και να δέσει.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα λουκάνικα, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10