Φασόλια γίγαντες πλακί με λουκάνικο
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια πολύ νόστιμη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για φασόλια γίγαντες πλακί με λουκάνικο Πίνδος.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:50
Materials
- 1 κιλό Χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ
- 3 φλ. φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια σε φετάκια
- 4 πράσα σε ροδέλες
- 1 καρότο σε φετάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
- 4-5 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένο
- 2 κ.γ. τοματοπελτές
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Preparation
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και βράζουμε τα φασόλια με φρέσκο νερό. Ξαφρίζουμε κάθε λίγο μέχρι να μη βγάζει το νερό άλλο αφρό.
Βράζουμε τα φασόλια για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να τρώγονται. Σοτάρουμε το λουκάνικο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Απλώνουμε τα φασόλια με 2 φλ. από το νερό τους σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο. Βάζουμε στο φαγητό τον πελτέ, το λάδι και το αλατοπίπερο, τη δάφνη και τα λουκάνικα.
Σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις.
Δείτε το βίντεο από την εκτέλεση της συνταγής:
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10