Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια εύκολη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για υπέροχο κοκκινιστό κοτόπουλο Πίνδος με χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα.
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:20
Materials
- 1 κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 ποτήρι ντοματοπολτός
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 2 σκελιδες σκόρδο σε φετάκια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 300 γρ μυζήθρα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Preparation
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδυά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κονκασέ,τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά. Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρκετή παρμεζάνα.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10