Μπούτια κοτόπουλου με μήλο και σέλερι
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:10
Materials
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 καρότα μεγάλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλο
- 1/2 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Preparation
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου πολύ καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τα σοτάρουμε πολύ καλά για 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε πιάτο, βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το πράσο και τα σοτάρουμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, τον ζωμό, το θυμάρι, το μήλο και τον χυμό μήλο.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 35 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10