Κοτόπουλο μαγειρευτό με σαφράν, ντομάτα και πορτοκάλι
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:20
Materials
- 10 μπούτια ή 16 φτερούγες κοτόπουλου
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 2 δαφνόφυλλα
- αλάτι, πιπέρι
Preparation
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές του.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και βάζουμε τον μαραθόσπορο, το σκόρδο και τον κρόκο.
- Σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και τον πελτέ.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη δάφνη και τον ζωμό.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Αν έχουν μείνει πολλά υγρά, στο τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10