Κοτόπουλο φρικασέ με σελινόριζα
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:00
Materials
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 3 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κύβο κότας
- 1 αβγό
- 1 ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Preparation
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τη σελινόριζα και τις πατάτες και γυρίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό μαζί με τον κύβο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά ακόμα.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Χτυπάμε το αβγό με τον αβγοδάρτη σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και περιχύνουμε με το αβγολέμονο το φαγητό. Σερβίρουμε αμέσως.
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10