Κοτόπουλο με ρόδι, πλιγούρι και κουκουνάρι
Μια γιορτινή συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή που αξίζει να δοκιμάσετε.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:30
Materials
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
- φιλέτα κοτόπουλου 600 γρ
- 4 κουταλιές κουταλιές της σούπας χαρίσα
- 190 ml μπουκάλι χυμό ροδιού
- συσκευασία 100g σπόρους ροδιού
- 100 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο σε μικρή συσκευασία
- δυόσμο ψιλοκομμένο
Preparation
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου, ροδίστε από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε την πάστα ταγιν ή τη χαρίσα η το γκαράμ μασάλα και το χυμό ροδιού, στη συνέχεια θρυμματίστε τον κύβο ζωμού και αλατοπιπερώστε καλά.
Σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σβήνουμε ρίχνοντας μέσα από τους σπόρους του ροδιού, τα κρατώντας λίγους να σκορπίσουν πριν σερβίρουμε.
Ιδανικά σερβίρουμε με πλιγούρι και φίλε αμυγδάλου.
Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκτέλεση της συνταγής:
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10