Κόκορας με χυλοπίτες
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για κόκορα με χυλοπίτες.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 02:00
Materials
- 1 κόκορα ΠΙΝΔΟΣ κομμένο σε κομμάτια
- 500γρ. χυλοπίτες χειροποίητες
- 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένη πιπεριά
Preparation
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε τον κόκορα και τον γυρίζουμε με μια λαβίδα να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και λίγο ακόμα.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά ακόμη, ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν 8 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας). Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη!
More recipes
Κοτόπουλο με μπάμιες, πετιμέζι και μπαλσάμικο
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο με λιαστά ντοματάκια και κουσκουσάκι
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00
Κοτόπουλο φούρνου με πιλάφι, φέτα και μανιτάρια
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10