Ψητό κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο
Στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με έδρα το Pοδοτόπι Iωαννίνων, τα κοτόπουλα ΠINΔOΣ είναι εγγυημένα με τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους και τις καλύτερες μεθόδους παραγωγής!
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 01:00
Materials
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζάνι σόγια σος
- 1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 1/4 φλιτζανιού γούστερ σος
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
- 10 κόκκοι πιπέρι σπασμένο
- 2 φύλλα δάφνης τριμμένα με το χέρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Preparation
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σόγια σος με το μπαλσάμικο, το μέλι, τη γούστερ σος, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι, το θυμάρι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Αλείψτε με το μείγμα αυτό τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε τα σε ένα σκεύος. Σκεπάστε τα με μεβράνη τροφίμων και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν τα ψήσετε, αλατίστε τα και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκριλ ή βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 220οC για 15 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 200οC, γυρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και ψήστε τα για 25 λεπτά ακόμα.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00