Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι και σκόρδο
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια φανταστική συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων μας που θυμίζει… μανούλα!
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:20
Materials
Για το κοτόπουλο Πίνδος:
- 2 λεμόνι
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Aλάτι και πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 1,5 κιλό καθαρισμένες πατάτες
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ ελαιόλαδο
- Aλάτι και πιπέρι
Preparation
Κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο Πίνδος καλά μέσα, έξω και βάζουμε μέσα στην κοιλιά του το λεμόνι και ολόκληρο το σκόρδο. Δένουμε τα μπουτάκια με λίγο σπάγκο μεταξύ τους και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αλέθουμε το λεμόνι μαζί με τη μουστάρδα το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο πολυμιξεράκι και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τος πατάτες.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε το κοτόπουλο Πίνδος μαζί με τις πατάτες στο ίδιο ταψί η χωριστά σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για μια ώρα και 20 λεπτά.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00