Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες, σύκα και κυδώνια
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: EΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ
- Difficulty level:
- Medium
- Preparation:
- 01:50
Materials
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή 6 ολόκληρα μπούτια)
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 8 σύκα ξερά κομμένα στη μέση
- 2 κυδώνια καθαρισμένα κομμένα κυδωνάτα
Για τη μαρινάτα
- 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
- 1 πορτοκάλι βιολογικό (τη φλούδα του)
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Preparation
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάτας.
- Βυθίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα ώστε να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Αραδιάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα σύκα και τα κυδώνια και τοποθετούμε από πάνω τους τα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη μαρινάτα.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00