Η καλύτερη συνταγή για μαρινάδα με κοτόπουλο
Ο σεφ Βασίλης Πατσής προτείνει την καλύτερη συνταγή για μαρινάδα με κοτόπουλο Πίνδος που αξίζει να δοκιμάσετε.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:30
Materials
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο Πίνδος
- 1/3 - 1/2 φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ανάλογα με την προτίμηση
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1/4 φλιτζανιού Καστανή Ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
- ½ κουταλιά σκόνη σκόρδου
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός
Preparation
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το μηλοξυδο, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τρυπήστε τα στήθη κοτόπουλου με ένα πιρούνι παντού. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κοτόπουλο.
Αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. 4-5 ώρες είναι ιδανικές.
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε τη σχάρα με λάδι για να μην κολλήσει.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα. Μαγειρέψτε για περίπου 5 - 6 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 165 βαθμούς.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το γκριλ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00