Παϊδάκια κοτόπουλο αρωματικά και ζουμερά
Μια εύκολη συνταγή για παϊδάκια κοτόπουλο Πίνδος αρωματικά και ζουμερά από τον σεφ Βασίλη Πατσή.
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:50
Materials
- 1 κιλό κοτόπουλο παϊδάκια Πίνδος
Για την μαρινάδα:
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 γεμάτη κουταλιά της σουπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 ντόματα
Για την σάλτσα:
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- ελαιόλαδο κατα βουλήση
- αλάτι
Preparation
Από το βράδυ κάνουμε το εξής: πλένουμε το κοτόπουλο που είναι ήδη από τον χασάπη κομμένο παϊδάκια και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τα υλικά για την μαρινάδα, το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά.
Τοποθετούμε τα μισά παϊδάκια σε ένα μπόλ βάζοντας λεμόνι. (Προσοχή όχι πολύ λεμόνι γιατί θα πικρίσει. Λίγες σταγόνες.)
Συνεχίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες προαιρετικά, αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε τα υπόλοιπα παϊδάκια και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία. Κλείνουμε το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα όταν είναι έτοιμη η φωτιά ψήνουμε τα παϊδάκια όπως τα βγάζουμε από το μπόλ με τα λαχανικά. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά όλα μαζί για την σάλτσα και περιχύνουμε τα παϊδάκια μόλις βγουν από την φωτιά.
Ψήστε φέτες ψωμί και αρωματίστε με λάδι σκόρδο και ρίγανη.
More recipes
Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:00
Kοτόπουλο των Eσπερίδων
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 00:30
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:00