Κοτόσουπα από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ: Προσέχω … για να έχω!
Στις μέρες του Covid – 19, η ανάγκη να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας γίνεται περισσότερο έντονη από κάθε άλλη εποχή. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε την υγεία μας; Η ισορροπημένη διατροφή και η επιλογή των κατάλληλων τροφών που θα χαρίσουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Ένα από τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα είναι ο καλύτερος φίλος του ανοσοποιητικού, είναι το κοτόπουλο. Γι΄αυτό τον λόγο, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» συγκέντρωσε τα κυριότερα θρεπτικά του οφέλη και τα παρουσιάζει παρακάτω:
- Το κρέας του κοτόπουλου συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας του δέρματος, καθώς περιέχει ψευδάργυρο (Zn).
- Επίσης, περιέχει ασβέστιο και φώσφορο που συνεισφέρουν στην υγεία οστών και αρθρώσεων.
- Δεν περιέχει τα τρανς-λιπαρά που υπάρχουν σε άλλα είδη κρέατος και σχετίζονται με βλάβες της υγείας.
- Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μια και σε 100 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος μπορεί να περιέχονται περισσότερα από 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Διαθέτει πολλά απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μας από μόνο του. Συγκεκριμένα, τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ταΐζονται με άριστης ποιότητας δημητριακά και φυτικές τροφές, με πιστοποίηση από τον κρατικό φορέα AGROCERT, οι οποίες ελέγχονται και για την επάρκεια των αμινοξέων, που οδηγούν στην ανάπτυξη υγιών πτηνών.
- Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί το ιδανικό τρόφιμο για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, καθώς το λίπος του είναι συγκεντρωμένο σε συγκεκριμένα σημεία που μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί.
Και αν δεν είσαι από τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, αλλά σε αυτό που δίνεις σημασία είναι γεύση, τότε σίγουρα θα σε πείσει η παρακάτω λαχταριστή και γεμάτη βιταμίνες συνταγή που δημιούργησε η ΠΙΝΔΟΣ!
Κοτόσουπα* με ολόκληρο κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, που μεγαλώνει σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων και τρέφεται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές για να σου προσφέρει απόλυτα υγιεινό κρέας, χωρίς καθόλου λίπη, με μια ασύγκριτη ορεινή γεύση.
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση!
*Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή της συνταγής.
Φθινοπωρινή κοτόσουπα με κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
Με την υπογραφή του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
- 3 καρότα
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για τουλάχιστον 50 λεπτά με μία ώρα.
Στίβουμε τα λεμόνια.
Σουρώνουμε τη σούπα και κρατάμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα.
Σπάμε τα αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά. Σταδιακά, ρίχνουμε τους δύο κρόκους. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό της σούπας για να πιάσει θερμοκρασία το αυγολέμονο και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.