Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα
Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με στιφάδο με δαμάσκηνα κοτόπουλου ΠINΔOΣ
- Επίπεδο δυσκολίας:
- Μέτριο
- Προετοιμασία:
- 01:10
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
- 3 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 2 ξύλα κανέλας λίγο αλεύρι για να αλευρώσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία
Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, αλατοπιπερώστε τις και πασπαλίστε τις με αλεύρι. Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίξτε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά. Βάλτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ροδίσουν. Ρίξτε τη μαυροδάφνη, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Αφήστε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου, τα δαμάσκηνα ολόκληρα, λίγο αλάτι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό προς το τέλος του μαγειρέματος, αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει και δεν έχει σάλτσα.
Περισσότερες συνταγές
Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:10
Κοτόπουλο σούπα με λαχανικά και κριθαράκι
- Επίπεδο δυσκολίας
- Εύκολο
- Προετοιμασία
- 00:50
Κοτόσουπα αβγολέμονο με καλαμπόκι
- Επίπεδο δυσκολίας
- Εύκολο
- Προετοιμασία
- 01:30
Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα
- Επίπεδο δυσκολίας
- Μέτριο
- Προετοιμασία
- 01:50