Κοτόπουλο σούπα με λαχανικά και κριθαράκι
Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
- Difficulty level:
- Easy
- Preparation:
- 00:50
Materials
- 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό κόκκινο
- 1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 100 γρ. κριθαράκι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
- αλάτι
Preparation
- Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες και το αλατίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, την καυτερή πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το κύμινο και το καυτερό πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
- Βάζουμε το κρέας, την ντομάτα και τον ζωμό και σιγοβράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 13-15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
More recipes
Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα
Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά
Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:10
Κοτόσουπα αβγολέμονο με καλαμπόκι
Κοτόσουπα αβγολέμονο με καλαμπόκι
- Difficulty level
- Easy
- Preparation
- 01:30
Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα
Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα
- Difficulty level
- Medium
- Preparation
- 01:50