Σε λειτουργία η Νέα Βιομηχανία Επεξεργασίας Κρέατος Κοτόπουλου (ΒΕΚ) του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ
Τη νέα βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος κοτόπουλου στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων εγκαινίασε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», με την οποία θα ενισχυθεί ο στόχος για την διάθεση νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά και την επέκταση σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.
Πρόκειται για ένα νέο, υπερσύγχρονο και αυτοματοποιημένο εργοστάσιο, στο οποίο έχουν αναπτυχθεί νέες γραμμές παραγωγής για προϊόντα έτοιμα ψημένα, νωπά και κατεψυγμένα καθώς επίσης γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, γραμμή παραγωγής κατεψυγμένου γύρου και γραμμή παραγωγής μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου ενώ μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.
Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν γενικότερα για τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στο πλαίσιο της ξενάγησης αυτής.
Η «Πίνδος» διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές οι οποίες λειτουργούν με τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή (τροφή, εκκόλαψη, μεγάλωμα, σφαγεία, επεξεργασία, τυποποίηση και διανομή). Ηγείται εδώ για πάνω από 6 δεκαετίες στον κλάδο της ελληνικής πτηνοτροφίας και πρωτοπορεί διαρκώς μέσω της έρευνας και της καινοτομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία χρόνια η «Πίνδος» έχει επενδύσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα, διάφορους ερευνητικούς φορείς και συμμετέχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την περαιτέρω έρευνα και καινοτομία. Ανάμεσα σ αυτά και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα KYKLOS 4.0, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το έτος 2020 και στόχο έχει την ένταξη της έρευνας και της καινοτομίας στην βιομηχανία, μέσω της ανάπτυξης πρωτοποριακών συστημάτων που θα αναβαθμίσουν την παραγωγική διαδικασία, θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.